WEBSITE HULP:

Hieronder vindt u de meeste antwoorden op uw vragen met betrekking tot de website van Perfinclub Nederland.


Waarom werkt de Perfinclub website niet naar behoren?
> Webbrowser updaten of veranderen van webbrowser?
> Waar kan ik mijn webbrowser updaten/downloaden?
Waarom zie ik onderin het scherm een scrollbalk?
Hoe kan ik de resolutie van mijn beeldscherm veranderen?
Ik wil de resolutie van mijn beeldscherm niet aanpassen, wat nu?
Ik wil van de website gedownloade pdf bestanden inzien, maar dat lukt niet.

Waarom werkt de Perfinclub website niet naar behoren?
Ondanks dat de Perfinclub website met de grootste zorg is ontwikkeld kan het zijn dat de website niet optimaal functioneert op oudere webbrowsers. Dit is voornamelijk gelegen in het feit dat deze website is voorzien van nieuwere web technieken die mogelijk niet werken op de oudere webbrowsers.  
‚Äč
Webbrowser updaten of veranderen van webbrowser?
Om de functionaliteit van de website optimaal te kunnen waarborgen kan het noodzakelijk zijn dat u uw webbrowser moet updaten. Voor Internet Explorer gebruikers wordt aanbevolen om Internet Explorer 9 te gebruiken.
Natuurlijk is het ook mogelijk om van webbrowser te veranderen. Buiten Internet Explorer bestaan er ook nog andere goede browsers, zoals FireFox, Chrome of Safari.

Waar kan ik mijn webbrowser updaten/downloaden?
Internet Explorer: 
http://windows.microsoft.com/nl-nl/internet-explorer/downloads/ie-9/worldwide-languages

Mozilla FireFox: 
http://support.mozilla.org/nl/products/firefox/download-and-install

Google Chrome: 
http://www.google.nl/intl/nl/chrome/browser/

Apple Safari: 
http://support.apple.com/kb/dl1531 (Windows versie)

Het is mogelijk om meerdere browsers tegelijkertijd op uw computer te installeren. Dit zal geen conflicten geven.

Waarom zie ik onderin het scherm een scrollbalk?
Indien u ervaart dat wanneer u deze website bekijkt er onderin het scherm een scrollbar zichtbaar is dan heeft u mogelijk uw beeldscherm op een voor deze website verkeerde resolutie staan.
U kunt deze problemen ervaren bij een schermresolutie van 1024x768. Bij  resoluties boven 1024 zult u dit probleem niet ervaren. De minimale resolutie voor deze website is: 1280. 

Hoe kan ik de resolutie van mijn beeldscherm veranderen?

Windows XP:

 1. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en klik op Eigenschappen.

 2. Klik in het dialoogvenster Eigenschappen voor beeldscherm op het tabblad Instellingen.

 3. Beweeg de schuifregelaar voor Beeldschermresolutie naar links om de resolutie te verlagen, waardoor tekst en afbeeldingen groter worden. Of beweeg de schuifregelaar voor Beeldschermresolutie naar rechts om de resolutie te verhogen, waardoor tekst en afbeeldingen kleiner worden.

 4. Klik op Toepassen om de nieuwe resolutie in te schakelen.

 5. Als het dialoogvenster Beeldscherminstellingen wordt weergegeven, kunt u zien hoe uw beeldscherm zal worden. Als u de nieuwe resolutie wilt accepteren, klikt u op Ja. Als u de nieuwe resolutie niet wilt accepteren klikt u op Nee en keert u terug naar stap 3 om een andere resolutie te proberen.

 6. Klik op OK.

Windows Vista:

 1. Klik op de knop StartAfbeelding van de knop Start, klik op Configuratiescherm, klik opVormgeving aan persoonlijke voorkeur aanpassen, klik op Persoonlijke instellingen en klik vervolgens op Beeldscherminstellingen.

 2. Stel met de schuifregelaar onder Resolutie de gewenste resolutie in en klik vervolgens op Toepassen.

Windows 7:

 1. Open Schermresolutie door achtereenvolgens te klikken op de knop StartAfbeelding van de knop StartConfiguratiescherm en vervolgens opBeeldschermresolutie aanpassen onder Vormgeving en persoonlijke instellingen.

 2. Klik op de vervolgkeuzelijst naast Resolutie, schuif de schuifregelaar naar de gewenste resolutie en klik vervolgens opToepassen.

 3. Klik op Behouden om de nieuwe resolutie te gebruiken of klik op Terugkeren om de vorige resolutie te gebruiken.

Windows 8:

U kunt het beeldscherm het beste instellen op de resolutie waarvoor dit is ontworpen (de zogenaamde oorspronkelijke resolutie). U kunt de oorspronkelijke resolutie van het beeldscherm bekijken via de scherminstellingen in het Configuratiescherm.

 1. Open Schermresolutie door vanaf de rechterrand van het scherm te vegen en te tikken op Zoeken. Als u een muis gebruikt, wijst u de rechterbovenhoek van het scherm aan, beweegt u de muisaanwijzer naar beneden en klikt u opZoeken. Typ Beeldscherm in het zoekvak en tik of klik achtereenvolgens op Instellingen en Beeldscherm.

 2. Tik of klik in de lijst Resolutie en zoek de resolutie die is gemarkeerd met (Aanbevolen). Dit is de oorspronkelijke resolutie van het beeldscherm. Meestal is dit de hoogste resolutie die door het beeldscherm wordt ondersteund.

Ik wil de resolutie van mijn beeldscherm niet aanpassen, wat nu?
Een andere mogelijk om de website zonder scrollbar aan de onderzijde te kunnen bekijken, is door  de linker CTRL toets ingedrukt te blijven houden en dan vervolgens met uw andere hand de + of - toets in te drukken. u zult zien dat de website zich aanpast naar uw wens.


Ik wil van de website gedownloade pdf bestanden inzien, maar dat lukt niet.
PDF bestanden zijn document bestanden die veelvuldig op het internet te vinden zijn.  U kunt de PDF bestanden lezen met Adobe Acrobat. 
De PDF reader variant van Adobe is gratis te downloaden voor verschillende platformen via deze link: 
http://get.adobe.com/nl/reader/otherversions/