Nieuws

Lancering catalogus Nederlandse perfins

Geplaatst op 27-11-2016
Op zaterdag 26 november werd het eerste exemplaar van de 3e editie van de catalogus van de perfins van Nederland en OR door Jan Verhoeven en Nico van der Lee aangeboden aan PCN-voorzitter Rob Slim. De voorzitter roemde het werk van de samenstellers en sprak over een enorme aanwinst voor de filatelie.


V.l.n.r.: Jan  Verhoeven, Rob Slim en Nico van der Lee

De nieuwe perfincatalogus werd op die dag tevens ter beschikking gesteld aan leden en andere belangstellenden. Leden kunnen tegen betaling van € 10,- max.één exemplaar aankopen; voor anderen is de aanschafprijs € 29,-.

In de derde editie zijn tientallen 'nieuwe' perfins toegevoegd, alsmede een groot aantal nieuwe gegevens van gebruikers en zo'n 3800 perfin/zegel-combinaties. Het is een sterk verbeterde uitgave ten opzichte van de twee eerdere edities. Het is een groter formaat geworden, omdat het boekwerk anders te dik zou zijn geworden. De uitgave is uitgevoerd in full color, wat een speciale functie heeft: met kleuren zijn bij veel perfins prijsindicaties aangegeven, zodat men een idee heeft van de waarde van deze perfins.


Prijsindicaties in de catalogus zijn met verschillende kleuren aangegeven

Tevens geeft een waarderingscijfer van 1 t/m 10 aan wat de zeldzaamheid van de perfin of een poststuk met die perfin is.
Van elke perfin is een tweede afbeelding (in spiegelbeeld) opgenomen. Beide afbeeldingen zijn exact 100%, zodat zegels op de afbeeldingen geplaatst kunnen worden voor vergelijking. De tweede afbeelding laat ook zien welke gaatjes tijdens de gebruiksduur weggevallen kunnen zijn.

De catalogus is voor de speciale prijs voor leden nog verkrijgbaar op de Eindejaarsbeurs eind december in Barneveld, op de filatieliebeurs eind januari in Hilversum en op de brievenbeurs begin april in Gouda. Ook op de bijeenkomst van de Perfin Club op zaterdag 11 februari
kunnen leden de catalogus nog voor 10 euro aanschaffen.

Als u een exemplaar wilt bestellen klik dan op Catalogus NL.

Terug